جناح مخالف برجام در ایران و آمریکا دست برتر را دارند/ هیچ راهبرد مشخصی در مذاکرات وین وجود ندارد
جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از بازگشت از سفر خود به خلیجفارس گفت: توافق برجام به بنبست رسیده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وی گفت، مذاکرات به بنبست رسیده است و تهران پس از غلبه بر مانعتراشی روسیه، مانع دیگری را ایجاد کرده است.
بورل به پارلمان اروپا گفت: برجام، به پایان نمیرسد و این مایه شرمساری است که به نوعی از توافق نرسیدیم آن هم وقتی که به توافقی نزدیک بودیم، اما نمیتوانم تضمین کنم که به توافق خواهیم رسید.
این ارزیابی بدبینانه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره مذاکرات وین در حالی مطرح میشود که او در حاشیه کنفرانس دوحه در جمع خبرنگاران گفته بود، توافق ممکن است ظرف چند روز حاصل شود.
بورل به نمایندگان پارلمان اروپا گفت: به نظر میرسد دو هفته پیش، تقریباً به توافق نزدیک بودیم که روسیه وارد شد و مانع ایجاد کرد. روسیه میخواست از لغو تحریمهای نفتی ایران جلوگیری کند زیرا اگر ایران شروع به تولید نفت کند، عرضه بیشتری در بازارها وجود خواهد داشت و این به نفع روسیه نیست.
پس از اینکه غرب تضمین های محرمانهای در رابطه با تجارت روسیه با ایران داد، مسکو اعتراض خود را لغو کرد. اما جوزپ بورل میگوید اکنون ما موضوعات دیگری را داریم که در نهایت بخشی از برجام نیستند. آنها موضوعات جانبی مثل وضعیت سپاه پاسداران هستند.
این موضوع به موضع تهران اشاره داشت که از واشنگتن خواست سپاه پاسداران را از لیست سیاه تروریسم آمریکا حذف کند.
جناح مخالف برجام در ایران و آمریکا دست برتر را دارند
جاوید قربان اوغلی دیپلمات پیشین وزارت خارجه میگوید: اظهارات طرف ایرانی در جریان مذاکرات وین که به صورت مکرر تصحیح یا تکذیب میشود، به این معناست که راهبرد مشخصی در جریان مذاکرات وجود ندارد یا اختلافات داخلی به حدی رسیده که خروجی آن نمایانگر سردرگمی در مذاکرات است. او معتقد است در چنین فضایی هم در ایران و هم در آمریکا، جناحهای مخالف احیای برجام فعلا دست برتر را دارند.
جاوید قربان اوغلی به رویداد۲۴ گفت: مذاکرات وین فعلا دو هفته است تعلیق شده است، باید منتظر نتیجه سفر انریکه مورا به آمریکا پس از دیدارش از تهران بود. به نظر میرسد هم در ایران و هم در آمریکا جناحهای مخالف احیای برجام دست برتر را دارند.
وی ادامه داد: به نظر میرسد آمریکاییها با حضور رابرت مالی مذاکرهکننده آمریکا در وین در جلسه کمیته روابط خارجی سنا تا حدی توانستهاند پیشبرد همسویی اسرائیل و اعراب و تا حدودی نحوه توافق با ایران را در داخل خود مدیریت کنند. در ایران، اما با وجود یکدست شدن تمام ارکان حکومت شاهد اوجگیری اختلافات در مورد مذاکرات و احیای برجام هستیم. اظهارات عبداللهیان وزیر خارجه در مورد لغو تحریم سپاه و حمله روزنامه معروف (کیهان) به وی، حکایت از اختلافاتی است که باید هرچه سریعتر با مدیریت ارکان کشور به یک جمعبندی نهایی برسد.
این کارشناس گفت: اظهارات هر از چندگاه امیر عبداللهیان و تصحیح مکرر آن از سوی خود یا سخنگوی وزارت خارجه یا توییتهای دبیر شورای عالی امنیت ملی، نمایانگر عملکرد ضعیف و مدیریت آشفته در مدیریت مذاکرات وین است. ظاهرا یا راهبرد مشخصی برای مذاکرات وجود نداره یا اختلافات داخلی به حدی رسیده است که خروجی آن نمایانگر سردرگمی در مذاکرات است.