برنده جایزه نوبل اقتصاد هم به ایران بیاید نمیتواند وضعیت اقتصاد ما را درست کند
وضعیت اجتماعی و سیاسی و سیاست خارجی کشور باعث شده فرار سرمایه در کنار تحریم ها، ساختار اقتصادی کشور را با فشار مضاعفی مواجه کند. از یک سو بلوکه شدن دلارهای نفتی و سخت شدن صادرات و واردات و از سوی دیگر عدم امنیت سرمایه گذاری، کشور را با بحران ارزی و کسری بودجه دولتی مواجه کرده است که عدهای راه حل آن را در اقتصاد نمیبینند بلکه راه حلهای سیاست خارجی را نسخه نهایی عبور از بحران میدانند.
به گزارش انتخاب، احمد کیمیایی، عضو کمیسیون بازار و پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران درباره فرار سرمایه از کشور افزود: در سالیان گذشته سرمایه گذاران در این فکر بودند که در اصفهان یا تهران یا تبریز سرمایه گذاری کنند، به مرور گفتند در چه حوزهای بین ملک و ارز سرمایه کنیم، الان که وضعیت خیلی سختتر شده است این بحث وجود دارد که پول را دبی ببریم یا گرجستان و ترکیه؟ این وضعیت باعث شده است که نه تنها ارز وارد کشور نشود بلکه ارز خارج هم بشود که فشار مضاعفی به کشور وارد میکند.
وی درباره تاثیر منفی تحریمها گفت: اگر فردا هم تحریمها تمام شود هفتاد درصد آثار آن باقی خواهد ماند و خیلی از کشورها با ما کار نخواهند کرد. تحریمها یک سری آثار هم دارد که تا مدتها باقی خواهد ماند. من فکر نمیکنم با برداشته شدن تحریمها هم سرمایه گذاری خاصی صورت بگیرد و ارزهای زیادی وارد کشور شود. من خیلی خوشبین نیستم که به سرعت همه چیز درست خواهد شد.
او افزود: برنده جایزه نوبل اقتصاد هم به ایران بیاید وضعیت اقتصاد ما را نمیتواند درست کند. تجربه بعد از برجام را در اتاقهای بازرگانی داشتیم که خیلی از هیاتهای غربی به ایران آمدند، اما منتهی به سرمایه گذاری نشد. هیاتهای غربی ساختار اقتصادی ما را که میدیدند تعجب میکردند. مثلا ما وقتی به هیات خارجی میگفتیم چند نرخ ارز داریم متوجه نمیشدند منظور ما چیست. هیچ کجای دنیا اینگونه نیست که پنج نرخ ارز وجود داشته باشد. این وضعیت باعث میشود سرمایه گذاری در کشور ما همواره دچار مشکل باشد. ارزهای نفتی هم که به کشور بیاید فقط چالههای دولت را پر میکند.