مهدی مطهرنیا، کارشناس امور بین الملل در روزنامه اعتماد نوشت: خروج ترامپ از برجام و متعاقب آن حضور بایدن در راس دولت امریکا باعث شد تا در ماههای پایانی عمر دولت حسن روحانی مذاکرات دیگری آغاز شود؛ اما بنا به دلایل گوناگون از جمله مسائل سیاست داخلی این مذاکرات در حالی که به نقطه پایان نزدیک بود، عینیت نیافت.
دولت رییسی در ادامه روی کار آمد و گفتمان متفاوتی را شکل داد؛ نمایندگان تهران با رویکردهایی تهاجمی در مذاکرات وین حضور پیدا کرده و پیشنهادات صریح و آشکاری را مطرح کردند. مطالبات طرف ایرانی، اما با پاسخ منفی امریکا مواجه شد تا چشمانداز پیش روی برجام دوباره مبهم شود.
وی نوشت: راهبردهای دولت رییسی نه تنها منجر به دستاورد خاصی نشده، بلکه بخشی از دستاوردهای قبلی را نیز از میان برده است. مذاکرات وین با مدیریت باقریکنی به گونهای پیش رفت که نه تنها امریکا از تحریمهای مرتبط با پرونده هستهای دست بر نداشت، بلکه تحریمهای دوران پساترامپ را نیز نهادینه ساخت. با طی این مسیر است که امروز مذاکره کنندگان دولت رییسی از نوعی نرمش در خصوص انجام توافقی کمتر از برجام صحبت میکنند تا بخشی از مشکلات کشور حل و فصل شود.