با بالا گرفتن احتمال دستیابی به توافق در مذاکرات وین، آمریکا در نظر دارد سپاه پاسداران را از فهرست گروه های تروریستی حذف کند، اما، آماده است از نو آن را در همین فهرست قرار بدهد در صورتی که سپاه پاسداران فعالیت های مخرب خود را در منطقه ازسر بگیرد.
از نظر تهران دو مسئلۀ کلیدی مانع دستیابی سریع به توافق در مذاکرات وین بوده اند، یکی خارج شدن سپاه پاسداران از فهرست گروه های تروریستی و دیگری ضمانت اقتصادی دولت آمریکا که طی آن واشنگتن باید متعهد بشود که پس از پیوستن دوباره به برجام از نو از آن خارج نخواهد شد.
به گزارش رادیو فرانسه، سایت خبری “آکسیوس” با اعلام این مطلب افزوده است که مقامات آمریکایی این موضوع را به اطلاع اسرائیل رساندهاند و تهران در قبال چنین تصمیمی باید از ایجاد تنش در منطقه پرهیز کند.
خارج شدن سپاه پاسداران از فهرست گروه های تروریستی یکی از دو مطالبۀ کلیدی حکومت ایران در مذاکرات وین برای احیای برجام است. به نوشتۀ “آکسیوس” در چارچوب چنین تصمیمی دولت بایدن در نظر دارد تصریح کند که در صورت عدمپایبندی ایران به تعهداتش از نو سپاه پاسداران را به عنوان یک گروه تروریستی معرفی خواهد کرد.
دولت اسرائیل با چنین تصمیمی مخالف است به ویژه این که قرار نیست سپاه پاسداران متعهد بشود که علیه متحدان آمریکا در منطقه از جمله اسرائیل اقدام نخواهد کرد.
مایک پنس، معاون رئیس جمهوری پیشین آمریکا، در جریان سفر ماه گذشتهاش به اسرائیل مقامات این کشور را از تصمیم احتمالی دولت بایدن دربارۀ سپاه پاسداران بااطلاع کرد و افزود که از قرار سپاه پاسداران متعهد خواهد شد که فقط علیه آمریکا اقدام مخربی نکند.
با این حال، وزارت امور خارجۀ آمریکا گفته است که هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده است مضاف بر این که سپاه پاسداران در یک فهرست جداگانه مربوط به تروریسم باقی خواهد ماند و همچنان مشمول تحریم ها و مجازاتهای بسیاری خواهد بود.
مایک پمپئو وزیر خارجه پیشین آمریکا در توئیتی نوشت:
بایدن تلاش می کند توافق شکست خورده با ایران را احیا کند و پیشنهاد لغو تحریم ها را علیه رژیم آیت الله می دهد. هر کس فکر می کند که این [توافق] راهی به سوی ثبات در خاورمیانه و برای امنیت ملی آمریکا خوب است، احمق است.