بر اساس آخرین آمار ارائهشده از سوی وزیر نفت، درآمد ایران در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۴ میلیارد دلار برآورد شده است. این در حالی است که اویل پرایس درآمدهای نفتی عربستان در همین بازه زمانی را ۳۲۶ میلیارد دلار اعلام کرد. این بهمعنای اختلاف ۲۳ برابری درآمدهای این دو کشور نفتخیز است.
به گزارش تجارت نیوز، جواد اوجی، وزیر نفت، اواخر اسفند سال ۱۴۰۱ با اشاره به دستیابی دولت سیزدهم به صادرات روزانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت گفت: درآمد حاصل از فروش نفت ایران نسبت به سال گذشته در ۱۱ ماه (از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان بهمن ماه) ۱۴ میلیارد دلار محاسبه میشود که به صورت کامل وصول شده است.
گذشته از آنکه ارزش و وزن صادراتی مورد ادعای وزیر نفت صحیح است یا خیر؟ با اعمال یک ضرب و تقسیم ساده بین این اعداد و تعداد روزهای ۱۱ ماه (با احتساب روزهای تعطیل) میتوان دریافت در روزهایی که نفت در محدوده ۸۰ تا ۱۰۰ دلار معامله میشد، دولت ایران بهطور میانگین نفت کشور را با نرخ ۵۷ دلار به حراج گذاشته بود.
شاید تمام این زیانها که به مردم و اقتصاد کشور تحمیل میشود، ریشه در تعلل دولت برای احیای روابط بینالملل داشته باشد.
متحمل شدن چنین زیانی برای ایران در حالی رقم خورده است که اگر برجام به اجرا در میآمد نهتنها رقم فروش هر بشکه نفت افزایش پیدا میکرد، بلکه وصول درآمدهای نفتی به سادگی رقم میخورد.عربستانی که اخیراً ایران با ایران وارد فاز جدید روابط دوستانه شده، از قبل بهبود روابط بینالمللی خود بیشترین سود را از منابع نفت میبرد.
به گزارش اویل پرایس درآمد حاصل از صادرات نفت عربستان سعودی در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۳۲۶ میلیارد دلار برآورد شده است. رقمی که بیشترین حجم فروش نفت این کشور در دوره ولیعهد محمد بن سلمان به حساب میآید.