روزنامۀ فرانسوی “لاکروآ” در شمارۀ امروز خود به نقل از منابعی در داخل ایران نوشت: تمام کسانی که مشمول عفو رهبر جمهوری اسلامی شدهاند باید با امضای نامهای از شرکت در اعتراضهای خیابانی ابراز ندامت و پشیمانی و از حکومت خامنه ای طلب بخشودگی کنند. در واقع فرمان عفو او سازوکار توابسازی است.
یک دانشجوی بیست و دو سالۀ ساکن رشت به روزنامۀ فرانسوی گفته است که اغلب جوانان دستگیر شده همچون او طی ماههای گذشته پس از تحمل حبس و شکنجه از سوی دادگاههای انقلاب تبرئه شدند. اما، همۀ آنان برای آزاد شدن از زندان باید کتباً ابراز ندامت و طلب بخشودگی از حکومت اسلامی بکنند.
به گفتۀ این جوان دانشجو، در این ندامتنامه افراد باید متعهد شوند تا زمانی که زندهاند از نظام اسلامی حمایت کنند و به رهبر آن، خامنهای وفادار باشند.
به گفتۀ دانشجوی ایرانی، در این ندامتنامه افراد باید همچنین اعتراف کنند که تحت تاثیر “تبلیغات رسانههای معاند” در اعتراض های خیابانی شرکت کرده و مرتکب “اعمال جنایتکارانه” شده اند و در عین حال بپذیرند که در صورت شرکت دوباره در اعتراضها با مجازاتهای بمراتب سختتری روبرو خواهند شد.
پیام اروپاییها به رژیم خامنه ای ضعیف است
در همین حال ایرج مصداقی، تحلیلگر سیاسی مقیم خارج از کشور می گوید چرا دو سال و نیم پس از دستگیری جمشید شارمهد، حکم اعدام او امروز صادر میشود. این در حالیست که همه آنچه به جمشید شارمهد نسبت داده شده کذب محض و سناریوی امنیتی است و معرکهگردانان اطلاعاتی و قضایی بهتر از هر کس به واهی بودن کیفرخواست و اتهامات او واقفاند.
او می گوید برای پاسخ به این سؤال بایستی به آنچه اخیراً در اروپا رخ داد توجه کنیم. یک روز قبل از صدور این حکم، وزرای کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل تصمیم گرفتند که نام سپاه پاسداران به لیست تروریستی اتحادیه اروپا افزوده نشود.
پس از این تصمیمگیری، وزیر امورخارجه آلمان، به صحنه آمد و تأکید کرد که قوانین اتحادیه اروپا اجازه نمیدهد نام سپاه در لیست تروریستی قرار گیرد.
جمهوری اسلامی پیام این رویداد را، به عنوان اعتراف اروپا به ضعف، دریافته و به منظور باجخواهی بیشتر به یک تبعه اتریش حکم هفت سال و نیم زندان میدهد و یک تبعه آلمان را به مرگ محکوم میکند.
این محکومیتها پاسخهایی از نوع پاسخهای جمهوری اسلامی هستند به هر نوع ابراز ضعف طرف مقابل و در اینجا ابراز ضعف اتحادیه اروپا که خود را در موضعگیری وزیر امور خارجه آلمان نشان داد. تجربه نشان داده که مشاهده ضعف، جمهوری اسلامی را در رفتارها، از جمله رفتارهای قضاییاش نه نرمخوتر، بلکه خشنتر میکند.
همراستا با این رویداد، دستور دولت بریتانیا به شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال برای توقف فعالیتهایش در لندن نیز پیام دیگری حاوی اعتراف به ضعف بود که از سوی بخش دیگری از اروپا به نظام اسلامی مخابره شد.
به گفته ایرج مصداقی، تجربیات دیروز و امروز به روشنی نشان میدهند که اتخاذ سیاست استمالت در مورد جمهوری اسلامی نتیجه عکس میدهد و حاکمان تهران را به انجام قتل و جنایت و نقض هر چه بیشتر حقوق بشر تشویق میکند.
اروپا باید سیاست تغییر رژیم در ایران را دنبال کند
از سوی دیگر شاهزاده رضا پهلوی در گفتگوی با هفته نامۀ فرانسوی “لوپوئن” گفته است که ایران وارد یک مرحلۀ انقلابی شده و تأکید کرده که پیروزی تمام جنبشهای آزادیبخش نیازمند حمایت بینالمللی است و یکی از شروط مهم و تعیینکنندۀ پیروزی انقلاب ایران این است که قدرتهای غربی تنها به اعمال تحریمها بسنده نکنند و راهبرد حمایت حداکثری از مخالفان جمهوری اسلامی را در پیش بگیرند.
به گزارش رادیو فرانسه، شاهزاده رضا پهلوی تأکید کرده است که تحریمها به خودی خود بی معنا است اگر هدف نهایی تغییر رژیم در ایران نباشد.
شاهزاده رضا پهلوی در این مصاحبه از اروپا خواسته است که سپاه پاسداران را در فهرست گروههای تروریستی قرار دهد و گفته است که این اقدام نه فقط پیام بسیار محکمی به رژیم اسلامی میرساند (زیرا بقای خامنهای به “مافیای نظامی” سپاه پاسداران متکی است)، بلکه به مردم ایران نیز نشان خواهد داد که رژیم اسلامی چنانکه ادعا میکند شکستناپذیر نیست و چنین تدبیری آغاز پایان حکومت اسلامی در ایران خواهد بود.
شاهزاده رضا پهلوی در ادامه افزوده است که نظام آیندۀ ایران دموکراتیک و مبتنی بر ارادۀ مردم و ارزشهای حقوق بشر خواهد بود و مبارزه تا سرنگونی رژیم از رمق افتادۀ روحانیون ادامه خواهد داشت.