واشنگتن پست در گزارشی نوشته: «برخی از بیانیهها و اظهارنظرهای ترامپ با تناقضات و شکافهای سیاسی بزرگی مواجه است. برای مثال در سوریه، همکاری با روسیه برای مقابله با تروریسم علیه داعش چطور بر طرحهای ترامپ برای سرکوب کردن حکومت ایران، متحد روسیه اثر خواهد گذاشت؟ کشوری (ایران) که به دنبال منافع خودش هم در سوریه و هم عراق است».
به گزارش افکارنیوز، «مارک دوبوویتز» مدیر اندیشکده «بنیاد دفاع از دموکراسیها» می گوید: شما میتوانید در دولت ترامپ با همکاری و همراهی اروپا، بالقوه شاهد کم شدن یا تعلیق تحریمهای آمریکا علیه روسیه و تصریح عدم اجازه آمریکا به اوکراین برای عضویت در ناتو یا اتحادیه اروپا باشید که اینها میتواند سیگنالی به پوتین باشد که گسترش ناتو متوقف شده است».
وی افزود: «البته در همان زمان، در ازای این امتیازات مهم به پوتین، شما توافقی برای عقب راندن تاثیرگذاری و نفوذ حکومت ایران در سوریه و همچنین ایجاد تغییرات در توافق هستهای (برجام) را به دست میآورید».
نقشه سمی ترامپ برای خامنه ای
وب سایت بیزینس اینسایدر در گزارشی با عنوان “چه اتفاقاتی در سال ۲۰۱۷ خواهد افتاد؟” در بخش مربوط به ایران به توافق هسته ای اشاره کرد و نوشت: به نظر نمی رسد که ترامپ در روز های اول ورود خود به کاخ سفید، توافق برجام را پاره کند.
این وب سایت تحلیلی افزود: ترامپ برجام را پاره نخواهد اما در عوض برای مغلوب ساختن حکومت ایران، یک محیط سمی در رابطه با سرمایه گذاری در ایران ایجاد خواهد کرد و از قدرت نرم برای منصرف کردن شرکت ها و متحدان آمریکا از سرمایه گذاری در ایران استفاده خواهد کرد.
گسترش شبکه عملیاتی CIA در داخل ایران
«رئیس جدید سیا بهدنبال این خواهد رفت که منابع اطلاعاتیاش درون روحانیت، سپاه، بسیج، ارتش، سازمانهای تجاری، صنعتنفت و برنامه هستهای را بازسازی کند.»
به گزارش جام نیـوز، هفتهنامه “ویکلی استاندارد” طی گزارشی در شماره اخیر خود نوشت: «با به قدرت رسیدن دونالد ترامپ که رویکرد متفاوتی نسبت به اوباما دارد، رژیم ایرانن بهعنوان موتور محرک اکثر مشکلات خاورمیانه، باید بیش از پیش تحت إشراف سازمان “سیا” (CIA) قرار بگیرد.»
در این گزارش میخوانیم: «ضعفهای توافق هستهای به مرور زمان هویدا میشود. اگر ترامپ تصمیم به حفظ “برجام” بگیرد، ممکن است بخواهد روند اطلاعاتی را که دولت اوباما در نظارت بر فعالیتهای ایران -خارج از برجام- برقرار کرده، بازبینی کند.
“مایک پامپئو” گزینه ریاست سیا که منتقد جدی توافق هستهای است، شاید بخواهد گستره شبکه عملیاتی این سازمان در داخل ایران را ارزیابی کند.»
ویکلی استاندارد میافزاید: «اگر ترامپ خواهان رفتاری سختتر در قبال رژیم ایران باشد، یک “سیا”ی دارای ارتباطاتی در درون جمهوری اسلامی و حوزههای قدرت حکومت ایران در خاورمیانه، طبیعتا به آمریکا کمک زیادی خواهد کرد.
رئیس جدید سیا که دست و پایش برای حفظ برجام بسته نیست، بهدنبال این خواهد رفت که منابع اطلاعاتیاش درون روحانیت، سپاه، بسیج، ارتش، سازمانهای تجاری، صنعتنفت و برنامه هستهای را بازسازی کند.»
ویکلی استاندارد در فراز دیگری از گزارش خود خاطرنشان کرده است: «هر ده سال یکبار اتفاقاتی غیرمنتظره در ایران رخ میدهد که نمونه اخیر آن را در اعتراضات سال ۲۰۰۹ [فتنه۸۸] دیدیم. ویژگی “مایک پامپئو” گزینه ریاست سیا این است که کمتر نگران بروز سوءتفاهمات میان آمریکا و ایران میباشد و درگیر احساس گناه تاریخی واشنگتن در ارتباط با شاه نیست.»