وال استریت ژورنال امروز درباره هشدار روز گذشته وزیر خارجه آمریکا به رژیم ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل نوشت: بلینکن وعده پاسخی سریع و قاطع را میدهد، اما آیا بایدن از آن حمایت خواهد کرد؟
این روزنامه نوشت: رژیم ایران از نیروهای نیابتی خود برای آزمایش عزم ایالات متحده استفاده میکند. نیابتی ها هر چه بیشتر حمله کنند بدون اینکه ایران بهایی را بپردازد، احتمال اینکه ایران خطرات را افزایش دهد بیشتر میشود. تناقضی که آقای بایدن باید بداند: ثباتبخشترین اقدام برای منطقه، بازگرداندن آمریکا بهعنوان یک قدرت بازدارنده است.
اسرائیل بایدن را زمین میزند؟
در همین حال حمایت بایدن از اسرائیل باعث خشم آمریکاییهای عربتبار و مسلمانان ایالات متحده شده است، خشمی که میتواند آرای وی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا را به خطر بیندازد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آمریکاییهای عربتبار و مسلمان ایالات متحده و متحدان آنها از واکنش بایدن به جنگ میان اسرائیل و حماس انتقاد میکنند و از او میخواهند برای جلوگیری از بحران انسانی در غزه یا اقدامات بیشتری انجام دهد و یا با خطر از دست دادن حمایت آنها از خود در انتخابات ۲۰۲۴ مواجه شود.
ناامیدی فزاینده این گروه از مهاجرین آمریکایی میتواند بر تلاش بایدن برای پیروزی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا تأثیر بگذارد، انتخاباتی که بر اساس نتایج نظرسنجیها، به احتمال زیاد به یک رویارویی مجدد با دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواه و رئیس جمهور سابق ایالات متحده تبدیل خواهد شد.
در ایالت میشیگان که در انتخابات گذشته رقابت سخت و نزدیکی را میان بایدن و ترامپ شاهد بود، آمریکاییهای عربتبار ۵ درصد کل آرا را به صندوقهای رای میاندازند.
یک تحلیلگر آمریکایی با بیان اینکه بایدن با اختلافی بسیار ناچیز با ترامپ توانست در ایالت میشیگان برنده شود، خاطرنشان کرد: بایدن در انتخابات سال ۲۰۲۰ توانست ۵۰.۶ درصد آرای میشیگان را به خود اختصاص دهد در حالی که ترامپ نیز با ۴۷.۸ درصد آرا سایه به سایه در تعقیب وی بود، حالا با توجه به رویکرد بایدن درباره درگیری در غزه، اگر این ۵ درصد آمریکاییهای عربتبار در ایالت میشیگان به بایدن رأی ندهند، مسلم است که وی این ایالت را از دست خواهد داد.
نظرسنجیها چه میگویند؟
بخش مهمی از قضاوتها درباره تغییر مواضع در غرب و مشخصاً در ایالات متحده نسبت به مسئله اسرائیل و فلسطین، از روی تصاویر جمعیتهای معترضان به اسرائیل است؛ تصاویری که گاهی مسلمانها را در حال مخالفت نشان میدهد، گاهی دیگران و گاهی حتی یهودیان را؛ اما ابزار دقیقتر برای قضاوت در این ماجرا، نظرسنجیها هستند و برآیند این نظرسنجیها در روزهای اخیر را میشود در سه عبارت نهچندان هممسیر خلاصه کرد: ۱. همچنان اکثریت مردم آمریکا حامی اسرائیل هستند. ۲. همزمان جمعیت کسانی که نسبت به وضعیت فلسطینیها دغدغه دارند و خواستار توجه به آنها هستند، در حال افزایش است و بالاخره ۳. اقبال به فلسطینیها و نقد اسرائیلیها، در میان دموکراتها و جوانترها بیشتر است.