به گزارش قدس آنلاین، یک استاد ایرانی دانشگاه های آمریکا به ایلنا گفته است: مذاکرات احیای برجام بسیار فرسایشی شده است یعنی همان روندی که ایران بارها گفته بود که میخواهد از آن پرهیز کند. به نظر میرسد که تهران اکنون پیشنهاد نهایی خود را به آمریکا ارائه کرده و منتظر جواب واشنگتن است.
نادر انتظار گفت: بله، دولت بایدن نمیتواند مذاکرات وین را از مسائل داخلی آمریکا جدا کند و این یکی از بزرگترین موانعی است که در راه احیای برجام وجود داشته و در آینده نیز وجود خواهد داشت. در حقیقت این مهمترین مانعی است که آمریکا را از روز اول امضای برجام از اجرای تعهدات خود بازداشته است.
انتصار ادامه داد: اکنون هم دولت بایدن و هم حزب دموکرات در وضعی متزلزل و نامطمئن به سر میبرند و احتمال زیادی وجود دارد که بعد از انتخابات میاندورهای امسال حزب دموکرات کنترل کنگره آمریکا را از دست بدهد و کاخ سفید را هم در دو سال دیگر به حزب رقیب واگذار کند. حتی اکنون نیز ۸۵ تا ۹۰ درصد اعضای کنگره آمریکا از مخالفان ایران هستند، بنابراین اگر ایران و دولت بایدن موفق به احیای برجام شوند کنگره بلافاصله وارد میدان شده و قوانینی را تصویب میکند که اجرای کامل برجام را در عمل دشوار و یا غیرممکن خواهد کرد و اگر رئیسجمهور آینده آمریکا شخصی مانند ترامپ و از حزب جمهوریخواه باشد احتمال اینکه برجام را دوباره پاره کند، بسیار زیاد خواهد بود.
وی درباره تاکید ایران بر حذف سپاه پاسداران از فهرست گروههای تروریستی آمریکا هم، گفت: این برای همه روشن است که هیچ کشوری نمیتواند اعتماد کشور دیگر را جلب کند در حالی که همزمان یکی از بنیادهای اصلی آن کشور و ستون مهم دفاعی و نظامی آن کشور را در فهرست تروریستی خود قرار دهد
نفعی در مذاکره مستقیم با آمریکا نداریم
وزیر خارجه دولت رئیسی با اشاره به این که مسیر دیپلماسی باز است گفته به طرف آمریکایی گفتهایم که سنگاندازی و کارشکنی نکند و باعث تاخیر در رسیدن به توافق در مذاکرات هستهای نشود.
امیرعبداللهیان که در اولین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصاد خارجی صحبت میکرد، گفت: “طرف آمریکایی در چند هفته گذشته زیادهخواهیهایی را مطرح کرده، علیرغم اینکه بخش زیادی از متن در مسیر این مذاکرات مورد توافق قرار گرفته، طرف آمریکایی پیشنهادات و خواستههایی را مطرح میکند که در تضاد با برخی از بندهای این متن است.”
وی با اشاره به این که ایران کماکان بر روی خطوط قرمز خود خواهد ایستاد، گفت که “آمریکاییها بصورت مستمر بر ضرورت مذاکرات مستقیم با ایران صحبت میکنند ولی ما پس از بررسی به این نتیجه رسیدیم که نفعی در مذاکره مستقیم با آمریکا نداریم.”
رئیسی هم در مراسمی به مناسبت سالروز ملی صنعت هستهای گفته: جمهوری اسلامی در مذاکرات حتی یک گام عقبنشینی نمیکند و به توسعه برنامه هستهای خود ادامه میدهد.