رهبر جبهه پنجشیر گفت برای مبارزه با طالبان به حمایت مالی کشورهای خارجی نیاز داشته و از آنها میخواهد رفتار خود را با طالبان تغییر دهند.
«احمد مسعود» رهبر «جبهه پنجشیر» در گفتوگویی مفصل با شبکه سیانان گفت: «ما به هر نوع حمایتی که به ما در شکست طالبان کمک کند، نیاز داریم… مبارزه ما تنها برای افغانستان نیست، بلکه برای امنیت جهانی است.»
احمد مسعود پسر «احمد شاه مسعود» است که بیش از ۲۰ سال پیش رهبری مقاومت افغانها در برابر طالبان را بر عهده داشت. مسعود ۳۵ ساله مدعی است که نیروهای تحت امرش موسوم به «جبهه پنجشیر» در سال میلادی جاری ۲۰۷ عملیات نظامی در سراسر افغانستان انجام داده و ۵۰۰۰ سرباز دارند.
سیانان میگوید امکان تایید این ادعا را ندارد و سازمان ملل نیز اخیراً در گزارشی تعداد عملیاتهای جبهه پنجشیر علیه طالبان را ۲۹ عملیات ذکر کرد، اما این گروه معتقد است که تعداد عملیاتهای انجامشده علیه طالبان بسیار بیشتر است.
به گزارش سیانان، هنگامی که احمد شاه مسعود با طالبان میجنگید، برخی از مناطق در داخل افغانستان را تحت کنترل داشت و از تاجیکستان حمایتهایی دریافت میکرد، اما موقعیت مکانی احمد مسعود نامشخص است و او از جایی در آسیای میانه عملیاتهای نظامی در افغانستان را مدیریت میکند، بنابراین هیچ قلمرویی را در داخل افغانستان تحت کنترل ندارد که به تأمین نیازهای نیروهایش کمک کند.
مسعود در اینباره با طرح این ادعا که ۲۰ سازمان تروریستی در افغانستان فعالیت دارند، گفت: «بهوضوح میگویم که برای شکست این ۲۰ سازمان تروریستی… به حمایت بینالمللی نیاز داریم… مبارزه ما تنها برای افغانستان نیست، بلکه برای امنیت جهانی است.»
او همچنین طالبان را به ایجاد یک بازار سیاه برای فروش سلاحهای آمریکایی متهم کرد و گفت: «میدانیم که آنها تنها به تسلیح خود مشغول نیستند، بلکه شبکههای تروریستی جهانی را نیز تغذیه میکنند.»
رهبر جبهه پنجشیر تصریح کرد که منظورش از نیاز به حمایت خارجی، حضور نظامیان خارجی نیست.
او گفت: «نیروهای توانمندی داریم که ۲۰ سال در زمینه ضدتروریسم آموزش دیدهاند. به همین دلیل برای آزادسازی کشورمان به دنبال منابع هستیم، نه نیروی خارجی.»
با این حال، او خطاب به کسانی که میگویند مقاومت بدون حمایت خارجی بیفایده است، گفت شاید طالبان میلیاردها دلار سلاح داشته باشد، اما «از حمایت مردم افغانستان بیبهره است» و این نقشی تعیینکننده در این مناقشه خواهد داشت.
او در ادامه مدعی شد سلطه طالبان بر افغانستان به دلیل بحران مشروعیت و اختلافهای داخلی در حال تضعیف بوده و جبهه پنجشیر در حال ایجاد تدوین سازوکاری برای جایگزینی آن است. او سقوط دولت طالبان را «اجتنابناپذیر» دانست و گفت خود را برای آن لحظه آماده میکند.
مسعود همچنین در پاسخ به پرسشی درباره وعده طالبان برای تشکیل یک دولت فراگیر با حضور اقشار مختلف جامعه، گفت که «این یک وعده تبلیغاتی است و آنها اساساً اهمیت اراده مردم در مشروعیت سیاسی را قبول ندارند».
مسعود همچنین با بیان اینکه طالبان درگیر اختلافات گسترده داخلی است، گفت «آنها توان ایجاد اتحاد در میان جریانهای داخلی خود را هم ندارند، چه رسد به تشکیل یک دولت فراگیر در سطح ملی».