در آستانه سالگرد قتل حکومتی ژینا مهسا امینی، ۱۴ نفر از فعالان صنفی و اعضای انجمن صنفی معلمان کردستان، شاخه سنندج، به دادسرای عمومی و انقلاب سنندج و دیگر نهادهای امنیتی این شهر احضار شدهاند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، این فعالان به اتهاماتی از جمله “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور”، “تبلیغ علیه نظام”، و “اخلال در نظم عمومی” متهم شدهاند.
اسامی برخی از این معلمان احضار شده عبارتند از: محمدرضا مرادی، آرام ابراهیمی، صادق کنعانی، غیاث نعمتی، نسرین کریمی، مجید کریمی، صلاح حاجی میرزایی، فاطمه زند کریمی، کورش عزتی امینی، فیصل نوری، رضا طهماسبی، شهریار نادری، بهزاد قوامی و رزگار حیدری.
بسیاری از فرهنگیان و فعالان صنفی معلمان کردستان پس از آغاز جنبش اعتراضی “زن، زندگی، آزادی” از حقوق صنفی خود، از جمله مزایای رتبهبندی، محروم شدهاند.
بر اساس گزارش شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، در چند ماه اخیر، صدها پرونده با اتهامات مختلف برای فعالان صنفی معلمان در هیأتهای تخلفات اداری آموزش و پرورش تشکیل شده است.
احضار این فعالان صنفی معلمان در آستانه سالگرد اعتراضات سراسری، نشاندهنده ادامه فشارها و محدودیتها علیه فعالان مدنی و صنفی در ایران، به ویژه در مناطق کردنشین است.
پدر مهسا خواهان برگزاری مراسم دومین سالگرد جان باختن دخترش شد
امجد امینی، پدر مهسا ژینا امینی، روز پنجشنبه، ۲۲ شهریور، در پیام اختصاصی به فرشته قاضی از رادیو فردا گفت که اگر حکومت ایران محدودیتهای سال گذشته را ایجاد نکند، با توجه به تماسها و درخواستهای زیاد مردم، مراسم سالگرد در روز یکشنبه ۲۵ شهریور برگزار خواهد شد.
آقای امینی در پاسخ به پرسش رادیو فردا، با اشاره به محدودیتهایی که حکومت ایران در سال گذشته برای برگزاری مراسم سالگرد فرزندش ایجاد کرد، گفت: «ما، خانواده مهسا ژینا امینی، مانند هر خانواده داغدیده ایرانی دوست داریم و حق داریم مراسم سنتی و مذهبی سالگرد را برای عزیز از دسترفتهمان برگزار کنیم.»
مقامهای جمهوری اسلامی پارسال برای ممانعت از برگزاری این مراسم، تمامی مسیرهای منتهی به آرامستان آیچی شهر سقز را که آرامگاه مهسا در آنجا قرار دارد، مسدود کردند و با باز کردن آب سد «چراغویس» تلاش کردند تا همه راههای ارتباطی فرعی و اصلی به آرامستان را ببندند.
مهسا ژینا امینی، دختر ۲۲ ساله اهل سقز، در شهریور ۱۴۰۱ به همراه خانواده خود به تهران سفر کرده بود که هنگام خروج از ایستگاه مترو توسط مأموران پلیس امنیت اخلاقی، موسوم به «گشت ارشاد»، دستگیر شد و سه روز بعد، در ۲۵ شهریور، رسانههای حکومتی اعلام کردند که او در بیمارستان کسری تهران جان باخته است.
خاکسپاری پیکر مهسا در ۲۶ شهریور که با حضور گسترده مردم و سردادن شعارهایی علیه حکومت و همچنین شعار «زن، زندگی، آزادی» همراه بود، بهسرعت به گستردهترین اعتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی تبدیل شد.