خبرگزاری فرانسه دوشنبه ۱۶خرداد در گزارشی از نشست شورای حکام که قرار است از روز دوشنبه ۱۶خرداد برگزار شود، نوشت: ایران در بحبوحه توقف مذاکرات هسته ای قرار است با محکومیت مواجه شود.
نصرتالله تاجیک، دیپلمات پیشین جمهوری اسلامی گفت: تحریک آژانس و شورای حکام که در دستور کار تلآویو بوده است؛ همچنان که شاهد سفر رافائل گروسی به اسرائیل هستیم. در کنار آن، کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز تمایل چندانی به احیای برجام و لغو تحریمهای ایران نداشته و ندارند؛ کمااینکه بیانیه اخیر شورای همکاری خلیج فارس هم مؤید همین مسئله است. مجموعه این شرایط، تغییر رفتار دولت بایدن در قبال مذاکرات احیای برجام را به دنبال داشت؛ درحالیکه استراتژی صحیح آن بود که نخست هرچه سریعتر مذاکرات به نتیجه برسد و از همه مهمتر مذاکرات در چارچوب برجام باشد.
وی افزود: خواستههای فرابرجامی تهران و واشنگتن باعث ایجاد بنبست کنونی و نقش مخرب آژانس بینالمللی انرژی اتمی شد و کار به جایی رسید که احتمالا در نشست این هفته شورای حکام که از امروز آغاز میشود، قطعنامهای علیه ایران صادر شود.
همرمان وزیر امور خارجه رئیسی گفت: اگر بانیان قطعنامه در شورای حکام (آمریکا و اروپا) روش تهدید را دنبال کنند، مسئول همه عواقب آن هستند.
خبرگزاری رویترز چهارشنبه گذشته گزارش داد، آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان [تروئیکای اروپا] پیشنویس یک قطعنامه برای ارائه به نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی را تهیه کردهاند که از ایران میخواهد به سوالات باقیمانده آژانس درباره ذرات اورانیوم پیدا شده در سه محل توضیح دهد.
تصمیم شورای حکام،چه تاثیری بر بازار ارز ایران دارد؟
آلبرت بغوزیان کارشناس اقتصادی در گفتگویی به بررسی تبعات بنبست مذاکرات وین و احتمال صدور قطعنامه در شورای حکام بر بازار ارز ایران پرداخته است.
وی گفت» چون بههرحال بنبست کنونی در مذاکرات وین و احتمال شکست احیای برجام در طول تقریبا سه ماه گذشته، به صورت تدریجی بر بازار اثر خود را داشته و موتور محرک افزایش قیمت ارز بوده است. ضمن اینکه برای تمام اقتصاددانان این یک واقعیت انکارناپذیر است که رشد و توسعه اقتصادی بههیچوجه تا زمان وجود تحریمها امکانپذیر نخواهد بود.
متأسفانه در این شرایط شکننده، دولت سیزدهم به نام جراحی اقتصادی حذف ارز ترجیحی را کلید زد که مسائل خود را برای اقتصاد ایجاد کرد. تمام آمارها این واقعیت را تأیید میکند. این اقدام دولت هم باعث کاهش ارزش پایه پول ملی در برابر سایر ارزها شد. در کنار این نکات، بدون شک اگر امروز یا روزهای آتی در نشست شورای حکام شاهد صدور قطعنامه علیه ایران باشیم، جهش قیمتها در بازار ارز شکل خواهد گرفت و ریال ایران یک سقوط تاریخی دیگر را تجربه خواهد کرد.